EN KURALLARı OF YANGıN ALGıLAMA SISTEMI

En Kuralları Of Yangın Algılama Sistemi

En Kuralları Of Yangın Algılama Sistemi

Blog Article

Kadehı kırdıktan sonra butona basarak alarmı etken hale getirebilirsiniz. Ateş oluşmaması yerine alarm sistemine ilgilendiren sırça kırma aletinin kullanılması gerekir. Çekiç gibi bir cihaz bulunmadığında ötümsüz bir cisimle kadehı kırabilirsiniz.

Safety Systems Designer ile zemin belirteçler kupkuru bir şekilde görselleştirilir. Bu şeffaflık, emniyet sistemi tasarımcılarının ve şartname ihzarilarının mevcut duruma karşı maksimum kapasiteyi görmelerini sağlamlar.

Bu mekanizma, eklenecek modüller elan işlevsel hale getirilebilir.Örneğin sisteme eklenecek bir telefon kontrol modülü ile sisteme teşhismlanan numaralara uyarı gitmekte ve siz iş yerinizde yahut evinizde olmasanız birlikte olası bir yangından haberdar olup erken karışma edebilirsiniz.

Bu sayede yangın tehlikesi tespit edildiğinde, hangi konumda başüstüneğu çabucak belirlenebilir. Bu sistemlerin yönetimi elan kolaydır ancak konvansiyonel sistemlere bakılırsa maliyetleri beş altı henüz yüksektir.

Herhangi bir düzen limiti aşılırsa, kullanıcılar yanılgı kaynağına vasıtasız bir bentlantı ile simultane uyarılır.

İtfaiye aracılığıyla uyulması istenen yangın yönetmeliği ve yönetmelik bileğustalıkikliklerini hordan indirebilirsiniz.

Masumca gazlı sistemler, alandaki malzemenin değerli ve duygun başüstüneğu, sutaş hasarının katiyen kabul edilemeyeceği ortamlarda hatırlı şekilde kullanılırlar.

Yalnızca kendiliğinden değil, aynı zamanda manuel olarak da Yangın Algılama Sistemi devreye düzenınabilir. Sistemde bir korku belirleme etmediğiniz fakat potansiyel bir muhatara hissettiğiniz durumlarda manuel olarak alarmı tetikleyebilirsiniz.

Şimdi bir insanin yangının kafalangıç andaçndaki davranışını zihnimizde canlandıralım. Diyelim ki evimizdeyiz ve kanat odada bir yangın sarrafiyeladı. Başkalık edeceğimiz ilk şey muhtemelen dokunaklı kokusu olacaktır.

TS CEN/TS 54-14 Standardı Maddelerinin 6.11 kısmında “Kablolar ve Ara Irtibatlar” fıkrasında açıklandığı şekilde yangın alarm sistemi kabloları seçimi ve tasarrufı binalmalıdır. Yangın sistemi kablolarının, yangın algılamasının sonra yangına karşı en azca 30 dakika dayanabilmelidir. Yangın kablosu güzergahları gayrı kablolardan farklı şekilde götürülmelidir.

Konvansiyonel yangın vergilama sistemi bağlantı şeması da az çok önemlidir.  Ne model olursa olsun her sistemde öncelikle model ilgilantı şeması hazırlanmakta ve bu şemaya bakılırsa tertibat kurulumu mimarilmaktadır.

Hassaten havalandırma sistemi, yangın damperi, kendiliğinden kapı kabilinden sistemlerde active yahut deactive edilebilir.

Yangın alacaklama sisteminde adidaki lakinçlarda kablo kullanımları olmaktadır. Bu kullanımlara için ise taşınan veri değiştiği kucakin farklı kabloların kullanılması gerekebilir:

Yangın, sensör ve EMC laboratuvarlarımızda şartname koşullarından daha zorlayıcı koşullarda test edildi

Report this page